Reserveren

Programma 2019: Trofonio's Erfenis van Antonio Salieri

Librettist: Giovanni Battista Casti

De komische opera La Grotta di Trofonio (1785) wordt wel als Salieri’s meesterwerk beschouwd. Meer dan dertig jaar werd het succesvol opgevoerd in een groot aantal Europese hoofdsteden. Salieri componeerde het werk op het hoogtepunt van zijn roem, na zijn terugkeer uit Parijs naar Wenen, waar hij door Josef II als hofcomponist aangesteld werd. 

Het libretto is van de hand van hofdichter Giovanni Battista Casti. Het oorspronkelijke verhaal is sprookjesachtig en teder, met een serieuze ondertoon. Dat hoor je terug in de evenwichtige muziek, die licht en speels is, maar bij tijd en wijle ook dramatisch. 

Het Nijetrijnse verhaal gaat over de twee dochters van Aristone. Meer verschillend kunnen ze niet zijn. Ofelia is de introverte, die weloverwogen heeft gekozen voor de serieuze, intellectuele Artemidoro. Dori is de extraverte en onbezonnen dochter, die dat enthousiasme herkent in haar partner Plistene. 

Voor Aristone is het een doorn in het oog dat beide dochters elkaar al een leven lang bevechten. Terwijl ze allebei gespitst zijn op zijn erkenning als vader. Hij geeft zijn beide meiden de opdracht om samen met hun patrtners een groot feest te organiseren om de liefde te vieren. Omdat dat op een fiasco lijkt uit te draaien komt Aristone tot bijzondere, noem het Trofoniaanse ingrepen, om zijn dochters en hun liefjes kennis te laten maken met een wereld buiten hun comfortzone. Met alle gevolgen van dien…


Reserveren

Er zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar.

De kosten bedragen EUR 95,00 p.p. voor toegang, koffie en thee, sandwiches, drankje, hapjes, maaltijd en wijn.

Speeldata

Dag Datum Tijd Beschikbaarheid
dinsdag 13 augustus 16:30 Uitverkocht
donderdag 15 augustus 16:00 Uitverkocht
vrijdag 16 augustus 16:00 Uitverkocht
zaterdag 17 augustus 14:15 Uitverkocht
zondag 18 augustus 14:15 Uitverkocht
dinsdag 20 augustus 16:00 Uitverkocht
woensdag 21 augustus 16:00 Uitverkocht
donderdag 22 augustus 16:00 Uitverkocht
vrijdag 23 augustus 16:00 Uitverkocht
zaterdag 24 augustus 14:15 Uitverkocht
zondag 25 augustus 14:15 Uitverkocht


Kaartruil

U kunt bij de Kaartruil kaarten ter ruil/verkoop aanbieden, of kaarten kopen van andere bezoekers die hun kaarten ter ruil/verkoop aangeboden hebben.