Vrienden

Opera Nijetrijne wordt ondersteund door een actieve vriendengroep, die zich ten doel heeft gesteld het initiatief financiëel te ondersteunen. Met de verworven middelen wordt de opera in staat gesteld investeringen te verrichten die niet uit de entreegelden bekostigd kunnen worden. Tevens wordt de continuïteit gewaarborgd door het vormen van een noodfonds.

Onze Schuilschuur, die gebouwd is om gasten bij noodweer een veilig onderkomen te bieden, is een initiatief van de Vrienden geweest. In het door Jelle de Jong ontworpen gebouw zijn tevens de sanitaire voorzieningen ondergebracht en het naaiatelier met opslagruimte.

Wij bieden Vrienden:

  • Voorrang bij reservering voor onze voorstellingen in Nijetrijne.
  • 2 maal per jaar een nieuwsbrief met wetenswaardigheden over de voorbereidingen, de medewerkenden en het repertoire.

Wilt u contact met ons opnemen?

U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar: vrienden@operanijetrijne.nl

Indien u zich wilt aanmelden als nieuwe vriend, dan kunt u het formulier op deze pagina gebruiken.

ANBI

Omdat onze Stichting Vrienden van Opera Nijetrijne de status van culturele ANBI houdt, mogen schenkers volgens de Geefwet 125% van hun gift aftrekken bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. Voor meer informatie zie www.anbi.nl.

Schuilplaats voor bezoekers van Opera Nijetrijne

"Bezoekers van Opera Nijetrijne kunnen bij slecht weer voortaan schuilen in een nieuw gebouw. De organiserende stichting heeft in de tuin van het zomerverblijf in natuurgebied Rottige Meente, waar jaarlijks een opera wordt opgevoerd, een coconvormig bouwwerk neergezet dat dient als toiletgebouw, bergruimte en schuilplek. Het pand is ontworpen door Jelle de Jong architecten in Lemmer.
Het gebouw heeft een houten geraamte en een bedekking van semi-transparante golfplaten. De zijkanten zijn uitklapbaar als een luifel die ruimte biedt aan tweehonderd schuilende bezoekers.
Om de operavoorstellingen in Nijetrijne meer financiële armslag te geven is Stichting Intermezzo in gesprek met verschillende bedrijven en instellingen."

      - Friesch Dagblad: Cultuur, zaterdag 10 januari 2009


fotograaf Arcasa-Arthur Blonk


fotograaf Arcasa-Arthur Blonk


De bouw van de schuilschuur annex sanitaire voorziening is mogelijk gemaakt door:

Stichting Je Maintiendrai Friesland Stichting Oldburger Weeshuis
Lammert Koopman Stichting VSB fonds-Fryslân
Stichting Woudsend anno 1816 Ottema-Kingma Stichting
Stichting Herbert Duintjer Fonds Gemeente Weststellingwerf
Sint Anthony Gasthuis Stichting Vrienden Opera Nijetrijne
Van Heloma Stichting